کد خبر: 921729
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۲۵
طی روز‌های گذشته با توزیع بخشی از ارز پتروشیمی‌ها، بازار ارز تا حدودی آرام گرفته و روند رو به کاهشی را تجربه می‌کند؛ حال دلالان به معاملات فردایی با نرخ کاهشی روی آورده اند.
جوان آنلاین: بازار ارز دو سه روزی است که به سمت تعادل پیش می‌رود. صرافی‌ها کار خود را با اجازه بانک مرکزی آغاز کرده و از دیروز خرید و فروش‌های خود را رونق داده‌اند. در این میان برخی خبر‌ها هم از توزیع بخشی از درآمد‌های ارزی ناشی از صادرات پتروشیمی میان صرافی‌ها حکایت دارد. اگرچه هنوز هم بخش عمده‌ای از ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی و میعانات گازی، در بازار تزریق نشده است و عرضه بیشتر این ارز، طی روز‌های آتی منجر به تعادل بیشتر بازار خواهد شد.

واقعیت آن است که ارز پتروشیمی‌ها و تزریق بهینه آن در بازار آزادارز می‌تواند نقش یک تعدیل کننده اثرگذار را ایفا کند؛ همین چند وقتی که نه صرافی‌ها اجازه فعالیت داشتند و نه صادر کنندگان پتروشیمی انگیزه‌ای برای توزیع ارز حاصل از صادرات خود داشتند، بازار ارز تحولات بی سابقه‌ای را تجربه کرد که در نهایت منجر به نوسان شدید قیمتی شد. حال دولت با مجموعه تدابیر تشویقی و تنبیهی، پتروشیمی‌ها را قانع کرده تا در بازار ارز حضور یافته و بخشی از درآمد‌های خود را به بازار تزریق کنند. به همین دلیل طی یکی دو روز گذشته که صرافی‌ها کار خود را رونق داده اند، با تکیه بر ارز پتروشیمی‌ها، توانسته‌اند نقش یک تعدیل گر را در بازار ایفا کرده و شرایط رو به بهبودی را در بازار آشفته ارز رقم بزنند.

طی این یکی دو روز، رفتار دلالان نیز در بازار برای خود حکایتی دارد. آن‌ها حاضر شده اند تا منابعی که مدت‌ها احتکار کرده بودند را در بازار تزریق کرده و با نرخی بعضاً کمتر از صرافی‌ها به مردم بفروشند، اما استقبال از ارز دلالان به اندازه روز‌های اوج کاسبی شان نیست. ماه‌ها بود که با توقف فعالیت صرافی‌ها، دلالان عرصه را بر بازار ارز و معاملات منطقی تنگ کرده بودند و نرخ مورد علاقه خود را به بازار تحمیل می‌کردند. اما دوره سود‌های نجومی آن‌ها به پایان رسیده است. چه بسیار افرادی که به دلیل جذابیت حاشیه قیمتی ارز، کسب و کار خود را تغییر داده و به خرید و فروش ارز روی آوردند و در سودای سود بیشتر، به آشفتگی بازار دامن زدند چرا که بر این باور بودند باید حداکثر سوء استفاده قیمتی را از بازار داشته باشند.

یکی از صرافان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره وضعیت فعلی بازار ارز گفت: دلالان به معاملات فردایی در بازار ارز با نرخی بعضاً کمتر از نرخ صرافی‌ها روی آورده‌اند و نگران این هستند که نرخ دلار طی روز‌های آینده کاهش بیشتری را تجربه کند.

وی افزود: برنامه دولت آن است که نرخ را در کانال ۸ تا ۹ هزار تومانی قرار دهد و همین امر سبب شده تا دلالان نسبت به کاهش منابع مالی خود هراس داشته باشند. اما به هر حال اکنون نرخ‌ها رو به کاهش گذاشته و همین امر واسطه گران سودجو در بازار را نگران کرده است.

یکی دیگر از صرافان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بانک مرکزی باید با دقت بسیار بالا تزریق ارز به بازار اعم از ارز مداخله‌ای و ارز پتروشیمی‌ها را در بازار آزاد مدیریت کند تا سوداگران دوباره هوس نکنند که بازار را به هم ریخته و نبض آن را به دست بگیرند.

وی افزود: تحرکات دلالان در فاصله میدان فردوسی تا چهارراه استانبول کاملا مشهود است و البته تلاش آن‌ها این است که بر روی کاهش نرخ مقاومت کنند. در حالی که به موازات آن، بانک مرکزی برنامه‌هایی را تدارک دیده که بازار را مدیریت خواهد کرد.

بررسی‌های میدانی خبرنگار مهر حکایت از آن دارد که هنوز هم تب و تاب خرید و فروش ارز میان دلالان وجود دارد و حتی آن‌ها معاملات فردایی را به نحوی مدیریت می‌کنند که کمترین کاهش نرخ را متحمل شوند. اما به نظر نمی‌رسد این موضوع دوام زیادی داشته باشد و بالاخره تمهیدات دولت در صورتی که به درستی اجرایی شود، زمینه ساز کاهش بیشتر نرخ در بازار خواهد شد.

دولت حدود یک هفته است که بسته جدید ارزی خود را رونمایی کرده و امیدوار است بر طبق آن بتواند بازار ارز را مدیریت کرده و به نیاز‌های بخش واقعی اقتصاد ایران پاسخ دهد.

بر این اساس شرایط به نحوی مدیریت شده تا کالا‌های اساسی، دارو و ملزومات پزشکی بتوانند با دلار دولتی یا همان ۴۲۰۰ تومانی تأمین ارز شده و مابقی نیاز‌ها از بازار ثانویه تأمین اعتبار شوند.
منبع: مهـــر
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار