کد خبر: 934176
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۵۷
وزارت ارشاد و سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران با جشن‌های خانواده‌محور «بهار مهربانی» به استقبال هفته وحدت می‌روند
هدف ما این است که در ماه ربیع الاول به خصوص در طول هفته وحدت با برگزاری جشن‌های متنوع نشاط و امید را در جامعه بیشتر کنیم.
مصطفی شاه‌کرمی
هدف ما این است که در ماه ربیع الاول به خصوص در طول هفته وحدت با برگزاری جشن‌های متنوع نشاط و امید را در جامعه بیشتر کنیم. نگاه اصلی در جشن‌های بهار مهربانی متمرکز بر آن است که این جشن‌ها، مردمی و به صورت خانواده محور برگزار شود.
به گزارش «جوان»، سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران در نشست هماهنگی جشن‌های گسترده بهار مهربانی به مناسبت ولادت حضرت محمد (ص) و هفته وحدت گفت: پس از دستور ریاست محترم جمهوری و طرح موضوع در هیئت دولت ستادی با عنوان «جشن‌های بهار مهربانی» در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و زیر نظر وزیر ارشاد تشکیل شد. هدف این ستاد برگزاری جشن ولادت حضرت محمد (ص) در فضایی متفاوت نسبت به سال‌های گذشته است. جلساتی با اعضای این ستاد برگزار شد و در نهایت مصوبات آن به تصویب شورای فرهنگی عمومی کشور رسید و کلیات طرح به صورت یک شیوه‌نامه به استان‌ها ابلاغ شد. در این مصوبه اداره کل ارشاد اسلامی هر استان دبیر و استاندار، ریاست ستاد را بر عهده دارد. در تهران استثنائاً مسئولیت ستاد بر عهده سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران گذاشته شده است و امیدواریم با همکاری همه نهاد‌های فرهنگی بتوانیم رویکرد متفاوتی داشته باشیم. اوحدی با اشاره به اینکه در این ستاد از همه دستگاه‌ها برای همکاری دعوت می‌کنیم، گفت: وزارت ورزش و جوانان، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، ستاد عالی کانون‌های فرهنگی- هنری مساجد، شهرداری تهران، نیروی انتظامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رسانه ملی بخشی از دستگاه‌هایی هستند که به طور مستقیم در این ستاد نقش آفرینی خواهند کرد.
رئیس سازمان فرهنگی- هنری در ادامه گفت: در شیوه‌نامه ستاد عالی جشن‌های بهار مهربانی نگاه بر آن است که جشن‌ها مردمی و به صورت خانواده محور برگزار شود.
وی در ادامه به تعدادی از برنامه‌های مطرح شده اشاره کرد و گفت: باید چند جانمایی در تهران صورت گیرد تا با توجه به شرایط آب و هوایی بخش عمده برنامه‌ها را در فضای باز برگزار کنیم. از جمه فضا‌های پیشنهاد شده میدان آزادی، باغ موزه قصر، باغ کتاب، فرهنگسرای ولایت و نقاط دیگری همچون: بوستان ولایت، توچال، دریاچه چیتگر، بوستان قیطریه و... است. همچنین برگزاری برنامه‌های ترکیبی مانند برنامه‌ای که در نوروز در بلوار کشاورز برگزار شد، کارگاه‌های زنده هنر‌های تجسمی، تئاتر‌های میدانی، موسیقی محلی، جشنواره شعر، راه‌اندازی کاروان گل، جشنواره غذا با عنوان سفره مهربانی، نور افشانی در ۱۲ میدان، برنامه گردشگری برای تقریب مذاهب، نیم بها کردن ظرفیت‌ها و امکانات موجود در شهر و... از جمله برنامه‌های پیشنهادی است. سعید اوحدی در پایان تأکید کرد: برنامه با مشارکت مردم برگزار می‌شود و هدف آن است که از حالت برنامه‌های کلیشه‌ای خارج شود. در ادامه نشست سید هادی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: مردم ما در فرهنگ و تاریخ ۱۴۰۰ ساله‌ای که از مسلمان شدنمان می‌گذرد، در اعتقادات و باورهایشان به تناسب رسیده‌اند. گمان می‌کنم اگر ما همین سنت‌های شادیانه و شادمانه خودمان را احیا کنیم بخش بزرگی از این راه را طی کرده‌ایم. در موسیقی ما نغمه‌هایی است که ویژه ولادت رسول خاتم (ص) به وجود آمده است. همه این‌ها نشان می‌دهد ما از قرن‌ها پیش التفات ویژه‌ای به تکریم و بزرگداشت امامان داشته‌ایم. وی افزود: گمان می‌کنم اگر با کمک دستگاه‌های عضو این جلسه، اقداماتی را که باید انجام دهیم به یک رشته واحد مثل دانه‌های تسبیح به نخ کشیم و همه را مرتب و منظم کنیم، برنامه بزرگ و کلانی شکل خواهد گرفت که دور از ذهن نیست.
حسینی در پایان گفت: همانطورکه دکتر صالحی فرمودند: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام قد به دنبال آن است که این شادی اجتماعی را به عنوان جشن بهار مهربانی پیگیری کند و از ظرفیت ادارات کل استانی و واحد‌های ستادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای خدمت به برگزاری این جشن‌ها کمک گرفته شود. ستاد عالی جشن‌های بهار مهربانی به مدیریت مهندس اوحدی به طور قطع به خوبی برگزار خواهد شد، اما اگر بتوانیم آیین‌های محلی و سنتی خود را تحت این مجموعه احیا کنیم، انرژی سال بعد را همین الان فراهم کرده‌ایم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار