کد خبر: 936860
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۴
سرپرست گروه اعزامی ایثارگران به لاهه:
سرپرست گروه اعزامی سازمان های مردم نهاد جانبازان شیمیایی به بیست و سومین کنفرانس سالانه سازمان opcw، دستاوردهای گروه اعزامی جانبازان شیمیایی ایران به این کنفراس را تشریح کرد.

به گزارش جوان،  نشست خبری تشکل‌های ایثارگری حاضر در بیست و سومین کنفرانس (opcw) سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی با حضور سیدکمال لوح موسوی دبیر حمایت از مصدومین شیمیایی، سجاد قاسمی سرپرست گروه اعزامی ایثارگران، اسدالله محمدی عضو و راوی موزه صلح تهران، عبدالرحیم کریمی واحد دبیر انجمن حمایت از جانبازان شیمیایی سردشت، محمدرضا صدیقی مقدم مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

قاسمی در ابتدای جلسه در خصوص دستاورد‌های حضور تشکل‌های ایثارگری در لاهه هلند توضیحاتی داد و اظهار داشت: ۱۹۸ کشور در این اجلاس حضور داشتند. جانبازان و ایثارگران شیمیایی در این جلسه حضور یافتند و با قرائت بیانیه افکار عمومی را تحت تاثیر قرار دادند.

وی با بیان این که در این کنفرانس با هدف منع استفاده از سلاح‌های شیمیایی در سطح جهان سخنرانی‌هایی بیانیه‌هایی قرائت شد، گفت: چند ماه قبل از اعزام جانبازان و ایثارگران در حوزه عملیات روانی برنامه‌ریزی‌هایی داشتیم. پنج سازمان مردم نهاد در جلسات این سازمان در ١١ جلسه در پنج محور فعالیت داشتند. ما در این کنفرانس از موضوع اقتدار و اعتدال سخن گفتیم.

قاسمی با بیان اینکه این سازمان‌های مردم نهاد در حول شش محور فعالیت می‌کردند، خاطرنشان کرد: تلاش کردیم تمام فعالیت های آنها برای حضور در این اجلاس برنامه‌ریزی شده باشد و یک نوع روانشناسی در آن لحاظ شود. چهار بیانیه دیپلماتیک از طریق این سازمان‌های مردم نهاد در این اجلاس قرائت شد و هر یک از آنها عکس‌هایی را که تولید کرده بودند در نمایشگاه تصویری این اجلاس در لاهه ارائه کردند.

وی ادامه داد: قبل از حضور ما در این اجلاس طوماری تهیه شده که در حقیقت یک متن اعتراضی به اثرات جانبی تحریم‌ها در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی بود که توسط جانبازان سراسر کشور ابداع و در این اجلاس نمایش داده شد.

سرپرست گروه اعزامی جانبازان با اشاره به چهار بیانیه دیپلماتیک در کنفرانس، عنوان کرد: تحریم‌های دارویی مشکلی است که جانبازان امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. به همین جهت برای این کنفرانس طوماری از تحریم‌های دارویی علیه ایران که به  امضای جانبازان درآمده بود تهیه شد. در این جلسه مسئولان ارشد برخی از کشور‌ها از ابراز بی اطلاعی کردند. وزیر بهداشت روز گذشته در مصاحبه‌ای از انجمن‌های مردمی نهاد درخواست کرد تا فعالیت‌هایشان را در سطح بین المللی در خصوص تحریم‌های دارویی ادامه دهند.

قاسمی با بیان این که نماد جانبازان شیمیایی در سردشت رونمایی خواهد شد، گفت: المان مظلومیت سردشت در لاهه قرار دارد. در این کنفرانس درخواست کردیم که یک نماد هم از مظلومیت مردم در سردشت نصب شود و در روز رونمایی از این المان از مدیر کل سازمان (OPCW) نیز دعوت کردیم تا در این مراسم حضور داشته باشد.

وی با اشاره به دعوت از مدیرکل سازمان منع گسترش سلاح‌های شیمیایی عنوان کرد: پیشنهاد دادیم تا ارتباط بین سازمان‌های مردم نهاد در خصوص جانبازان شیمیایی با دیگر کشور‌ها افزایش یابد. همچنین در کنفرانس منع سلاح‌های شیمیایی در خصوص صندوق حمایت از قربانیان شیمیایی نیز بحث شد.

سرپرست گروه اعزامی ایثارگران خاطرنشان کرد: در نظر داریم سایتی طراحی کنیم تا جانبازان شیمیایی را به عنوان سفیران صلح در جهان معرفی کنیم.

قاسمی در پایان اظهار کرد: سفیر آمریکا در جلسه با عصبانیت اعلام کرد که حضور جانبازان شیمیایی ایرانی تاثیر خوبی در افکار عمومی داشت. حضور جانبازان شیمیایی در این جلسه تاثیر خوبی بر افکار عمومی داخل سالن داشت و با توجه به اینکه با حجمه‌های آمریکا و انگلیس در این اجلاس روبه‌رو بودیم اما با وجود جانبازان شیمیایی توانستیم حقانیت خودمان را ثابت کنیم.

وی در خصوص غرامت به جانبازان شیمیایی گفت: بنابر دستور رئیس جمهور، سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران به همراه وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه موظف به پیگیری غرامت جانبازان شیمیایی شده‌اند و قرار است شکایاتی را تنظیم و به دادگاههای صالح برای دریافت غرامت ارسال کنیم. همان طور که در آمریکا پرونده‌ای برای مصادره اموال ایران تشکیل می‌شود ما نیز پرونده‌ای برای آسیب‌هایی که به ایران وارد شده تشکیل می‌دهیم.

قاسمی خاطرنشان کرد: در این اجلاس به آثار تحریم‌ها بر داروها و تجهیزات پزشکی اشاره شد چرا که تحریم به صورت ضمنی به مردم ایران فشار می‌آورد اما در ظاهر هیچ اثری بر مردم ایران ندارد.

وی در پایان افزود: در این اجلاس با ارائه برنامه خوبی که توسط انجیوها صورت گرفت نمایندگان UN و پزشکان بدون مرز بسیار متعجب شدند و در جلساتی که با آنها داشتیم لیست 140 قلم داروی وارداتی و نایاب و کمیاب و داروهایی که مشابه داخلی از کیفیت پایینی برخوردار بودند ارائه کردیم و تاکید داشتیم به غیر از اینکه دارو وارد شود باید مسیر تامین دارو یعنی کانال‌های مالی آن نیز امکان‌پذیر شود.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار