صفحه زنان
کتاب «محبوبه صبح: زندگینامه داستانی محبوبه دانش» عنوان اثری از راضیه تجار است که زندگی شهید «محبوبه دانش» را روایت می‌کند. محبوبه دانش، دختر ۱۷ ساله انقلابی است که در واقعه ۱۷ شهریور شهید می‌شود. 
کاندیدا‌های محترم!
ماجرای چند تار موی دختران و زنان و وعده دو، سه و حتی پنج وزیر زن در کابینه برای افرادی که حداقل ۲۲ ساله‌اند حکایت تازه‌ای نیست! جوانان بیست و چند ساله امروز، مشابه همین جملات و کلمات را چهار سال قبل هم از دهان برخی کاندیدا‌های انتخابات ریاست جمهوری شنیده‌اند. حتی آن‌هایی که کمی سن و سالشان بیشتر است و تعداد انتخابات بیشتری را تجربه کرده‌اند مشابه همین جملات و کلمات را در دوره‌های قبلی انتخابات ریاست جمهوری شنیده‌اند، اما نه در هشت سال دولت اصلاحات هیچ زنی به مقام وزارت رسید و نه در دوران هشت ساله دولت تدبیر و امید!
پرونده «‌جوان‌» از تلاش برخی کاندیدا‌ها برای پر کردن سبد رأی‌شان با سوءاستفاده از مشارکت سیاسی زنان
انتخابات و حق انتخاب و رأی یکی از اصلی‌‌ترین جلوه‌های مشارکت سیاسی زنان است. امسال و در انتخابات سال 1400 هم طبق اعلام وزارت کشور ۵۹ میلیون و ۳۱۰ هزار و ۳۰۷ نفر واجد شرایط رأی دادن هستند که نیمی از این تعداد را زنان تشکیل می‌دهند. بنابراین بدیهی است حضور آگاهانه زنان پای صندوق‌های رأی و مشارکت سیاسی آنان در انتخاب رئیس‌جمهور بعدی با سهم 50 درصدی زنان از سبدهای رأی اهمیت بسیار زیادی می‌یابد‌. از سوی دیگر زنان به واسطه نقش‌های محوری مادری و همسری در کانون خانواده، از قدرت اثرگذاری بالایی بر روی سایر اعضای خانواده برخوردارند و می‌توانند همسر و فرزندان خود را نیز برای انتخاب کاندیدایی که خود انتخاب کرده‌اند ترغیب نمایند. بر این اساس کاندیدا‌هایی که بتوانند نظر و رأی جامعه زنان را به‌دست آورند شانس بالاتری برای پر کردن سبد رأی و به‌دست آوردن انتخاب عمومی جامعه خواهند داشت. این مسئله اما موجب شده تا برخی کاندیدا‌ها با آگاهی از قدرت انتخاب زنان و اثرگذاری‌شان در انتخاب سایر اعضای خانواده برای پر کردن سبد رأی‌شان به استفاده ابزاری از زنان و چالش‌هایشان رو بیاورند و با وعده‌های دروغین یا بزرگنمایی برخی حاشیه‌ها با هدف کمرنگ کردن اصل موضوعات و چالش‌ها بکوشند تا توجه و نگاه مثبت جامعه زنان را با خود همراه کنند. این تدبیری است که پیش از این هر چهار سال یک بار تکرار شده و کم نبودند کاندیدا‌هایی که به امید رأی زنان، وعده‌هایی رنگارنگ بر زبان آورده‌اند و پس از نشستن بر کرسی دولت یا مجلس نخستین چیزی که فراموش کرده‌اند همین وعده‌ها بوده تا به جامعه زنان ثابت کنند وعده‌ها و حرف‌هایشان تنها برای استفاده ابزاری از مشارکت سیاسی زنان و پر کردن سبد آرای‌شان بوده است! جامعه زنان اما همانند سایر اقشار و اعضای جامعه امروز به رشد و بلوغ سیاسی بیشتری دست یافته است و بیشتر از آنکه به وعده‌های رنگارنگ و شعارهای دم انتخاباتی از حقوق زنان و عدالت دل ببندد، کارنامه و عملکرد افراد و جریان‌های سیاسی را مورد واکاوی قرار خواهد داد.
بررسی مسائل و اولویت‌های زنان در گفت‌وگوی «جوان» با نماینده منتخب مجلس یازدهم
در کشور‌های توسعه‌یافته بخشی از جی‌دی‌پی به فرزندآوری اختصاص یافته است. به طور مثال فرانسه ۵ درصد از جی‌دی‌پی خود را به فرزندآوری اختصاص داده است یا کشوری مثل ژاپن وزارتخانه‌ای به نام وزارت فرزندآوری تشکیل داده است؛ چراکه آنان به اهمیت فرزندآوری بانوان پی برده‌اند و آن را یکی از مؤلفه‌های پیشرفت خود می‌دانند. ما هم اگر بخواهیم مشکلات فرزندآوری بانوان رفع شود باید حتماً موانع آن را برطرف کنیم و مشوق‌هایی برای خانواده‌ها در نظر بگیریم
مهریه یا همان هدیه زوج به زوجه برای اثبات عشق و علاقه‌اش است و یک قرارداد فی ما بین این دو نفر. این مهریه را روزگاری نه می‌دادند و نه می‌گرفتند، اما بعدتر‌ها نه فقط آقایان مجبور شدند مهریه را بدهند بلکه کسانی هم که حاضر نبودند مهریه را بدهند یا پولش را نداشتند راهی زندان می‌شدند.
اگرچه حضور زنان به عنوان خلبان و کمک خلبان موضوع تازه‌ای نیست و پیش از این نیز شاهد حضور زنان در این عرصه بوده‌ایم، اما حضور هر دو خلبان بانو در کابین هدایت هواپیما برای نخستین بار بود که اتفاق می‌افتاد...
گزارش‌های رسانه‌های بین‌المللی نشان می‌دهد بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵ بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ زن به خاطر عوارض ناشی از بارداری در امریکا فوت کرده‌اند که حدود ۲ /۱۷ درصد از کل مادران باردار را شامل می‌شود. این در حالی است که این آمار در ۲۵ سال گذشته ۱۲ درصد بوده است. در بین زنان سفیدپوست از هر ۱۰۰ هزار زایمان، ۱۳ مادر فوت کرده است، اما در مورد زنان سیاهپوست این رقم بیش از سه برابر بوده است، یعنی به ازای هر ۱۰۰ هزار زایمان، بیش از ۴۲ مادر فوت کرده است
حجت‌الاسلام پناهیان:
ستاد بازسازی عتبات عالیات که مسئولیت کمیته اسکان، تغذیه و جلب مشارکت‌های مردمی را در اربعین به عهده دارد، با موکب‌داران ایرانی رایزنی‌هایی کرده تا با توجه به شرایط و نیاز‌های خانم‌ها، امکانات و فضای خاصی در اختیار آن‌ها قرار داده شود.
روایت خادم حرم سید‌الشهدا درباره نامه‌های نیابت
جامانده‌ها چشم انتظارند و تنها درخواستشان از آن‌ها که رفته‌اند این است که به نیابت از آن‌ها سلامی کنند و چند قدمی از پیاده‌روی‌شان در مسیر بهشت را به یاد آن‌ها که جامانده اند انجام دهند. این فلسفه طرح نیابت و نامه‌هایی است که در این طرح تدارک دیده شده است تا بین آن‌هایی که جا مانده‌اند و آن‌هایی که زائر مسیر اربعین شده‌اند الفت برقرار کند.