کد خبر: 982343
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۵
رئیس‌جمهور در دیدار با ایرانیان مقیم مالزی:
رئیس‌جمهور تأکید کرد با مقاومت و ایستادگی مردم در برابر تحریم‌ها و فشار‌های اقتصادی حداکثری دشمنان، شرایط کشور در همه زمینه‌ها به مراتب بهتر از سال گذشته است و تاب‌آوری ما در برابر فشار‌های خارجی از نظر اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و دفاعی بسیار بیشتر از گذشته است.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: حسن روحانی که به منظور شرکت در اجلاس سران کوآلالامپور به مالزی سفر کرده است، روز چهارشنبه در دیداری صمیمی با ایرانیان مقیم این کشور، با ابراز خوشحالی از حضور در جمع ایرانیان، گفت: جمهوری اسلامی ایران در دولت یازدهم خواست برای جهانیان روشن سازد که ابهامات و مشکلات با دیگر کشور‌ها را از راه مذاکره قابل حل و فصل می‌دانیم. در ذهن برخی‌ها در داخل و خارج از کشور اینگونه مطرح بود که یا ایرانی‌ها یا طرف مقابل اهل گفتگو نیستند و در دو طرف تردید وجود داشت، ما می‌خواستیم بگوییم از طرف ایران مشکلی نیست و ما آماده‌ایم مشکلات در منطقه و جهان را با گفتگو حل و فصل کرده و روابط نزدیک‌تری با کشور‌ها داشته باشیم.

در موضوع هسته‌ای ثابت کردیم اهل مذاکره‌ایم
رئیس‌جمهور افزود: در موضوع مهم هسته‌ای به عنوان یک مسئله پیچیده بین‌المللی که شورای امنیت سازمان ملل هم وارد آن شده و منجر به صدور قطعنامه شده بود، ثابت کردیم که ایران اهل گفتگو است. در یک مقطعی طرف مقابل هم استقبال کرد و توانستیم با شش کشور بزرگ جهان به توافقاتی دست یابیم و در مرحله بعد هم بعد از خروج یک‌طرفه امریکا از برجام، نشان دادیم ایران قول خود را زیر پا نگذاشته و ثابت کردیم که ما به تعهدات خود عمل می‌کنیم و به آن پایبند خواهیم بود، البته تا جایی که طرف مقابل هم پایبند باشد. روحانی تصریح کرد: سال ۹۷ امریکایی‌ها بدون دلیل و بهانه‌ای به صورت یک‌طرفه از توافق برجام خارج شدند و توقع داشتند که همه کشور‌ها از آن‌ها پیروی کنند که خوشبختانه در این زمینه موفق نبودند و همپیمانان امریکا و طرفین مذاکره با ما، کار امریکا را تأیید نکرده و حتی آن را محکوم کردند.

امریکا می‌خواهد با فشار بر مردم، آن‌ها را مقابل نظام قرار دهد
وی افزود: هدف امریکا و صهیونیست‌ها از اعمال تحریم و فشار حداکثری بر ایران این بود که ما را در شرایط انزوا قرار دهند و فشار‌های حداکثری باعث شود که صبر و تحمل مردم ایران به سر آمده و با لبریز شدن کاسه صبرشان، در برابر نظام قرار بگیرند. رئیس‌جمهور تأکید کرد: برخلاف تصور دشمنان، مردم ایران به رغم قرار داشتن در شرایط سخت معیشتی به خاطر تحریم‌های ناعادلانه که مواد غذایی و دارو را نیز در برگرفته است، مقاومت و ایستادگی کردند و حتی در برخی زمینه‌ها، فشار‌های حداکثری دشمن را به فرصت تبدیل کردند.

پیش‌بینی رشد اقتصادی برای امسال
رئیس‌جمهور با بیان اینکه از اردیبهشت تا آبان ماه سال جاری نرخ تورم ماهانه نسبت به قبل روند کاهشی داشته است، گفت: پیش‌بینی ما این است که امسال رشد اقتصادی کشور منفی نبوده و مثبت خواهد شد و در رشد اقتصادی بدون نفت حرکت مثبتی شروع شده و در بسیاری از زمینه‌ها توانسته‌ایم به خوداتکایی برسیم.
روحانی از تولید قطعات مورد نیاز خودرو‌های ساخته شده در کشور به عنوان یکی از زمینه‌های خودکفایی اشاره کرد و افزود: امروز برخی از قطعات خودرو‌های تولید داخل که زمانی از خارج وارد می‌شدند، توسط قطعه‌سازان داخلی ساخته می‌شوند. در بخش تاسیسات نفت و گاز و ساخت توربین‌ها و کمپرسور‌ها دچار مشکل بودیم، اما امروز خودمان می‌سازیم و تحریم و فشار دشمنان به رغم ایجاد مشکل در زندگی مردم باعث شد در برخی زمینه‌ها به سمت خودکفایی حرکت کنیم.

فکر می‌کردند توان دفاع دریایی نداریم!
رئیس‌جمهور تأکید کرد: برخی کشور‌ها فکر نمی‌کردند که وقتی ما در دریا با فشار نظامی مواجه شویم بتوانیم پاسخ دهیم، اما ما با تخلف کشتی آن‌ها در خلیج فارس برخورد کردیم و زمانی که پهپاد پیشرفته آن‌ها به حریم ایران تجاوز کرد، با موشک ساخت ایران و سیستم پدافندی خودمان آن پهپاد را در ارتفاع ۵۵ هزارپایی سرنگون نمودیم.
رئیس‌جمهور افزود: در موضوع هسته‌ای نیز با وجود تحریم‌ها و فشار‌های اقتصادی، پیشرفت‌های زیادی به دست آورده‌ایم و امروز سانتریفیوژ‌های جدید «آی‌آر ۶» ما کار می‌کنند و سانتریفیوژ‌های «آی آر‌۹» هم در مرحله آزمایش قرار دارند.

روحانی با بیان اینکه تحریم مشکلات ایجاد می‌کند، اما اگر مقاومت کنیم می‌توان آن را به فرصت تبدیل کرد، افزود: امروز همه می‌دانند که خروج امریکا از برجام به نفع هیچ کس حتی امریکا و دوستانش نیز نبوده است. تحریم یک مسیر باخت باخت بوده و نمی‌تواند بلند‌مدت ادامه یابد و باید در جایی متوقف شود، امریکایی‌ها ناچارند از این مسیری که در پیش گرفته‌اند بازگردند و ما هم با مقاومت و ایستادگی خود آن‌ها را وادار به این کار خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود ایرانیان خارج از کشور از جمله هموطنان مقیم در کشور مالزی را سفیران فرهنگی ایران و حامل فرهنگ، آداب و رسوم ایرانی و اسلام اعتدالی و رحمانی در خارج از کشور معرفی کرد و افزود: به طور طبیعی ایرانیان مقیم خارج نیز از مشکلات ناشی از تحریم‌ها و فشار حداکثری اقتصادی دشمنان دچار سختی شده‌اند و با مشکلاتی مواجه هستند، اما شما هم باید با سعی و تلاش و مقاومت این مشکلات را به فرصت تبدیل کنید.
روحانی با بیان اینکه ملت ایران همیشه با افراطی‌گری و تروریسم مخالف بوده است، گفت: شما عزیزان مقیم خارج از کشور باید حامل پیام صلح و دوستی مردم ایران باشید و پیام ایران برای برقراری روابط نزدیک‌تر علمی با همه کشور‌ها به ویژه کشور‌های مسلمان را منتقل کنید.

هر ۲ روز ۳ ایرانی متخصص در خارج از کشور برای کار وارد کشور می‌شود
رئیس‌جمهور در پاسخ به اظهارات نمایندگان اساتید دانشگاهی و دانشجویان مقیم مالزی، گفت: ایران در چند سال گذشته پیشرفت‌های خوبی در زمینه‌های مختلف نانو تکنولوژی، هوا و فضا و بیوتکنولوژی داشته و پروژه‌های مشترک تحقیقاتی دانشگاه‌های ایران با خارج افزایش زیادی داشته است.

روحانی افزود: فضای امروز کشور برای فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان و کارخانه‌های نوآوری بسیار مناسب است. در حوزه فناوری اطلاعات و آی‌تی شاهد پیشرفت‌های بسیار خوبی هستیم و آمار و ارقام بیانگر این است که هر دو روز سه ایرانی متخصص و تحصیلکرده در خارج از کشور برای کار و فعالیت وارد کشور می‌شود.
وی با بیان اینکه محیط امروز ایران برای جذب علم و فناوری بسیار مناسب است، افزود: امروز در ایران جذب نخبگان و محققان فقط در دانشگاه‌ها نیست و جذب در استارتاپ‌ها انجام می‌شود و اساتید و نخبگان و دانشجویان موفق جذب این فضا شده‌اند و فاصله بین دانشگاه و تولید، دانشگاه و فناوری و دانشگاه و صنعت و بازار کمتر شده است.

بررسی مشکلات ایرانیان مقیم مالزی
روحانی در پایان سخنان خود در جمع ایرانیان مقیم مالزی با بیان اینکه ایرانیان خارج از کشور باعث افتخار ما هستند، به وزیر امور خارجه و رئیس دفتر رئیس‌جمهور دستور داد موارد مطرح شده از سوی نمایندگان ایرانیان حاضر در مالزی را بررسی و برای رفع مشکلات مطرح شده اقدامات لازم را انجام دهند.

پیش از سخنان رئیس‌جمهور، خانم دکتر فریال قائمی نماینده اساتید دانشگاهی، حامد پورذوالفقار نماینده دانشجویان و علی نیکو نماینده فعالان اقتصادی و بازرگانان ایرانی مقیم مالزی، طی سخنانی به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند. کمک به حل مشکل جذب نخبگان و دانش‌آموختگان خارجی در داخل کشور، مشکلات ناشی از اعمال تحریم‌ها برای دانشجویان اعم از مشکلات بیمه و بانکی، تردد و همچنین کمک به افزایش صادرات کالا‌های ایرانی از جمله مواد غذایی به مالزی، از جمله موارد مطرح شده از سوی نمایندگان ایرانیان مقیم مالزی در حضور رئیس‌جمهور بود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار