کد خبر: 1169057
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۵
چند دقیقه پس از آغاز کنکور ۱۴۰۲ کانال‌هایی که حتی نامی همچون تقلب در کنکور داشتند، سؤالات این آزمون را منتشر کردند، اما این سؤالات چگونه به بیرون درز کرد و حد‌تقلب در این آزمون چقدر بود؟

به گزارش جوان آنلاین به نقل از فارس، «کنکور» در کشور ما پرفراز و فرود بوده و برنامه‌ریزی‌های مختلفی برای آن شده است تا جایی که در چند سال گذشته بحث حذف کنکور پیش آمد و حتی با افزایش واحد‌های دانشگاهی، پذیرش در بسیاری از رشته‌ها به صورت بدون آزمون انجام شد به طوریکه در حال حاضر تنها پذیرش در ۱۵ درصد رشته‌محل‌ها از طریق کنکور انجام می‌شود.

اما حضور در همین ۱۵ درصد برای بسیاری از جوانان کشور رویاست و برخی هم از این رویا سوءاستفاده کرده و با به بازی گرفتن احساسات جوانان آنان را به خرید سؤالات کنکور دعوت می‌کنند.

این ماجرا هم تقریبا همزمان با اپیدمی ویروس کرونا شروع شد، هما‌ن زمان که به دلیل شیوع ویروس کرونا برای بیماران کرونایی در حوزه برگزاری آزمون مکانی جداگانه در نظر گرفته می‌شد و برخی داوطلبان از این فرصت استفاده کرده و توانستند از دفترچه سؤالات عکس گرفته و منتشر کنند.

از همان زمان عده‌ای سودجو هم با راه‌اندازی کانال‌هایی در شبکه‌های مجازی مدعی فروش سوالات کنکور شدند و جولان کانال‌های فروش سؤالات سبب شد که بازار فروش وسایل پیشرفته نیز رونق گرفت تا جایی که عده‌ای سودجو با ایجاد کانال‌های فروش سوالات کنکور در شبکه‌های مجازی، احساسات داوطلبان را به بازی گرفتند تا پول‌های کلان پارو کنند به طوریکه آمار متخلفان در کنکور ۱۴۰۱ به حدود ۸۰۰ نفر رسید.

قیمت فروش سؤالات و ابزار هم کم نبود، از ۵۰ میلیون تا حدود ۲۰۰ میلیون تومان.

مردم هم نگران ورود این افراد بی دانش متقلب به دانشگاه‌ها بودند چرا که با تصاحب کرسی‌های آموزش عالی به دست اینگونه افراد که بیشتر آن‌ها هم رشته‌های پزشکی و مهندسی را انتخاب می‌کنند جان و مال مردم هم در خطر است.

این کانال‌ها امسال هم تور خود را برای داوطلبان پهن کردند و برای اطمینان سازی، حتی نمونه کارنامه قبولی از رتبه‌های ۲ و ۳ رقمی (پزشکی و دندانپزشکی) کنکور گذشته را هم ارائه دادند.

اما رئیس سازمان سنجش، تلاش‌های کانال‌های مجازی را بی فایده دانست و گفت: امسال سال دیگری است و همه چیز برای مقابله با تخلف برنامه‌ریزی شده است.

پورعباس گفت: نخواهیم گذاشت کسی حتی یک صندلی دانشگاه را از مسیر خلاف در اختیار خود قرار دهد.

وی همچنین از دستگیری چند شبکه گسترده فروش تجهیزات خبر داد و گفت: بیش از ۲۰۰ تا ۳۰۰ سامانه و گروه‌های مجازی که برای القاء تقلب ایجاد می‌کردند، دستگیر شدند، ۱۰۵۰ نفر از طریق بررسی‌های فنی در سال گذشته کشف شد.

همچنین محمدحسین حاجیلو رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری نیز از دستگیری ۲۴۹ مورد شبکه و گروه مدعی تقلب خبر داد و گفت: ۲۴۹ مورد شبکه و گروه مدعی تقلب در کنکور دستگیر و ۴۸۳ کانال تلگرامی فعال شناسایی شده‌اند و تمام این گروه‌ها تحت اشراف نهاد‌های نظارتی هستند. افرادی که لوازم و ابزار و تجهیزات تقلب در کنکور را خرید و فروش کنند تا ۵ سال حبس می‌گیرند.

رئیس سازمان سنجش برای برگزاری مرحله دوم کنکور ۱۴۰۲ در نشستی خبری از سیستمی برای مقابله با تخلف رونمایی کرد و گفت: نسل دوم دستگاه‌های آشکارساز تجهیزات تقلب به تعداد تمام حوزه‌ها در اختیار مراقبین قرار گرفته است، داوطلبان کتخلف هندزفری‌های کوچکی را به حوزه می‌آورند ما به آن هندزفری سیگنال می‌فرستیم که در اینصورت فرد نمی‌تواند صدای سیگنال را تحمل کند، این پدیده برای اولین بار اتفاق افتاده است.

دو روز پس از این صحبت رئیس سازمان سنجش، آزمون سراسری برای گروه‌های علوم انسانی و علوم ریاضی برگزار شد، زمانی از آزمون نگذشته بود که دوباره کانال‌های فروش سؤالات شروع به افشای سؤالات کردند و از موفقیت دوباره‌شان برای داوطلبان کنکور گفتند.

حتی شیادان از حضور داوطلب جایگزین در کنکور به روش گریم هم خبر دادند.

اما امروز رئیس سازمان سنجش از دستگیری این گروه‌های متقلب خبر داد و گفت: شب گذشته یک شب فوق العاده بود و تا صبح کار کردیم، دستگیری‌های زیادی داشتیم. شبکه‌های تقلب در خراسان، لرستان و خوزستان دستگیر شدند، در تهران، اما موردی نداشتیم.

پورعباس تأکید کرد: دیشب پلیس فتا و پلیس امنیت فوق العاده عمل کردند، امروز هم شیادان تلاش داشتند که مردم را وادار به پرداخت پول‌های هنگفت کنند، اما پلیس عالی عمل کرد و من تشکر ویژه از آن‌ها دارم.

رئیس سازمان سنجش پیش از آزمون امروز نیز گفته بود که شاید امروز هم عکس سوالات بیرون بیاید، اما مطمئن باشید که اتفاق خاصی نمی‌افتد و مرحله بازگشت پاسخ به هیچ عنوان انجام نمی‌شود.

دوباره زمانی از آزمون نگذشته بود که کانال‌های فروش سؤالات به ترتیب سؤالات را منتشر کردند.

پورعباس، اما دوباره به داوطلبان اطمینان داد که حقی از کسی ضایع نمی‌شود و پلیس فتا و پلیس امنیت سرشبکه‌های متقلب را دستگیر کرده اند بنابراین اگر متقلبان کنکور به هر نحوی سوالات را به خارج از آزمون ارسال کنند، با تدابیر اتخاذ شده، به سرعت شناسایی می‌شوند و به هیچ وجه امکان دریافت پاسخ را ندارند.

در رابطه با ماجرای تخلف در کنکور با یکی از اساتید دانشگاه نیز صحبت کردیم.

مهدی گلشنی استاد دانشگاه صنعتی شریف و عضو سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه اکثر افرادی که در کنکور تقلب می‌کنند، با شیوه‌های ویژه‌ای که سازمان سنجش آموزش کشور دارد، شناسایی می‌شوند، گفت: حتی اگر افراد متخلف کنکور وارد دانشگاه شوند، امکان ادامه تحصیل ندارند، چرا که این دانشجویان اطلاعات و دانش پایه‌ای بسیار ضعیفی دارند و در ترم‌ها اول مشروط و در نهایت اخراج می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه کانال‌هایی که ابزار تقلب می‌فروشند و راه و نشان تقلب را یاد می‌دهند، قطعا منفعتی برای قشرجوان جامعه ندارند، گفت: باید با تدبیر به موضوع تقلب در کنکور توجه کرد، چرا باید این کانال‌ها ابزار جاسوسی به قشر جوان کشور بفروشند؟ آیا فروش این کالا‌ها به نفع جوانان کشور است یا به نفع جیب فروشندگان و کاسبان؟ این افراد در روز‌هایی که جوانان ما باید به یادآوری آموزه‌هایشان بپردازند و در آرامش آزمون دهند، حرف از تقلب و دریافت پول‌های میلیونی می‌زنند، آن‌ها خودشان دقیقا انتهای این راه را می‌دانند، اما منفعت جیبشان اجازه نمی‌دهد که کنار بکشند.

با توجه به تعداد دستگیری‌های اخیر متقلبان، آنچه از ماجرای تخلف باقی می‌ماند تنها پول‌های کلانی است که به جیب سرکرده‌هایی می‌رود که شاید حتی در داخل کشور هم نباشند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار