کد خبر: 1177017
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم از اجرایی شدن رتبه‌بندی فرهنگی و اجتماعی در سال جاری خبر داد.
 

به گزارش جوان آنلاین به نقل از فارس، محمدمهدی ذوالفقارزاده مدیر کل دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در نشست کارگروه رتبه‌بندی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها ضمن تأکید بر اهمیت رتبه‌بندی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها بر اساس شاخص‌های اختصاصی دقیق و قابل سنجش اظهار داشت: ما در سال‌های گذشته در وضعیتی بودیم که نمایه فعالیت شفاف و دقیقی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها نداشتیم و در مقایسه با سایر کارکردهای آموزش عالی، همچون حوزه آموزش که فضای سنجش برایش مشخص و تعریف شده است، فضای فرهنگی در دانشگاه ها مبهم و نامشخص بود.

ذوالفقازاده در همین راستا تاکید کرد: در حوزه‌هایی مثل حوزه آموزش در وزارت علوم، بعضاً رشته تحصیلی و تخصصی برای آن وجود دارد، و بر اساس آن دانش، کارهای آن حوزه پیش می‌رود. همچنین ما در حوزه پژوهش با موضوع علم سنجی مواجه هستیم که خیلی از موضوعات پژوهش را با علم سنجی، اندازه‌گیری و مرتفع می‌کنند و در واقع یک تصویری از وضع موجود نشان می‌دهند. هرچند ممکن است به این ابزارها هم نقدهایی وارد باشد، اما به هر حال وقتی مقایسه می‌کنیم با حوزه فرهنگی و اجتماعی می‌بینیم چقدر فاصله جدی وجود دارد و چقدر در این حوزه عقب ماندگی وجود دارد. این در حالی است که حوزه فرهنگی و اجتماعی از گستردگی، تنوع و وسعت مهمی برخوردار است.

مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر ضرورت استفاده از ابزار مدیریتی و دانش داده، به عنوان امری ضروری و اجتناب ناپذیر، افزود: عدم استفاده از این ابزار موجب می‌شود تا ما نتوانیم برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری مطلوبی در حوزه فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه‌ها داشته باشیم. لذا در قدم اول بهره‌گیری از این دست از موضوعات است.

ذوالفقارزاده در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: در همین راستا با تأکیدات جدی وزیر علوم، یک تیم علمی از چندین ماه قبل در دفتر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی شکل گرفته است. این تیم علمی پس از بررسی و مطالعه عمیق پژوهش‌ها و تجربیات داخلی، خارجی و اسناد بالادستی و سند اسلامی شدن دانشگاه‌ها، در خلال بیش از ۷ جلسه خبرگانی اولیه و یک جلسه خبرگانی نهایی به الگوی اولیه دست یافتند. در جلسه خبرگانی نهایی که ۸ ساعت به طول انجامید، ۸ بعد کلان، ۴۵ مولفه و ۱۳۳ شاخص فرهنگی و اجتماعی در مجموع احصا شد.

وی همچنین به تشکیل کارگروه تخصصی به دبیری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه شیراز در دفتر سیاست گذاری فرهنگی اشاره کرد و افزود، طبق ماموریت کارگروه تخصصی، برخی از معاونان فرهنگی و اجتماعی و برخی از خبرگان فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با حضور در کارگروه تخصصی شاخص‌های احصا شده را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهند.

ذوالفقارزاده در پایان با تاکید بر اینکه، کار پیش رو قدم اول در این مسیر است و قله همان چیزی است که در تعالی فرهنگ همگی به آن باور داریم افزود: بایستی در این مسیر نسبت به آسیب های کار که می‌تواند در حوزه کمی سازی داده‌های آماری باشد دقت داشته و نسبت به آن ملاحظات مربوطه را اتخاذ کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار