کد خبر: 1200806
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
وزیر نیرو در جلسه با مدیران صنعت برق و مدیران عامل شرکت‌های توزیع نیروی برق مطرح کرد

جوان آنلاین: وزیر نیرو تفاوت مصرف تابستان و زمستان کشور را بیش از ۳۲‌هزار مگاوات عنوان کرد و گفت: ۳۲‌هزار مگاوات معادل کل مصرف کشور مصر با ۱۱۰‌میلیون جمعیت و اقلیمی گرم‌تر از جمهوری اسلامی و تولید ۶۰میلیارد دلار بیش از کشور ماست.
به گزارش «جوان» به نقل از تسنیم، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در جلسه با مدیران صنعت برق و مدیران عامل شرکت‌های توزیع نیروی برق با اشاره به مفهوم ناترازی به عنوان فاصله بین تولید و تقاضای مصرف اظهار کرد: آیا اعدادی که در این زمینه اعلام می‌شود و روش محاسبه صحیح است؟ در بخش تولید ظرفیت‌های تولید را آماده می‌کنیم، اما در بخش تقاضا آیا اینکه هر مصرف‌کننده‌ای هر میزان مصرف را در هر ساعتی تقاضا کند، به عنوان تقاضای واقعی مطرح می‌شود و آیا مجاز هستیم با این معادله محاسبه کنیم و آیا این به عنوان محاسبه صحیح مطرح می‌شود؟
وزیر نیرو با بیان اینکه زمانی که نیاز‌های بخش‌های مختلف را مطابق الگو و برنامه صحیح مصرف انرژی تنظیم کنیم، این معادلات تفاوت اساسی پیدا می‌کند، افزود: در صنعت برق برای رفع ناترازی دو مدل ویژه داریم. یک روش این است که صنعت را به گونه‌ای توسعه دهیم که ظرفیت‌های تولید، توزیع و تأمین را افزایش دهیم و در کنار این باید مدیریت مصرف را به گونه‌ای انجام دهیم که با حداقل انرژی بتوانیم حداکثر تأمین انرژی انجام دهیم. در واقع پیک‌های لحظه‌ای و ساعتی را به خطوط به هم متصل در طول شبانه‌روز تبدیل کنیم که معنای آن تأمین انرژی بیشتر و مصرف اقتصادی از کلیات صنعت برق کشور است و کل ساعات شبانه‌روز در کل سال را شامل می‌شود.
وی تفاوت مصرف تابستان و زمستان کشور را بیش از ۳۲‌هزار مگاوات عنوان کرد و گفت: ۳۲‌هزار مگاوات معادل کل مصرف کشور مصر با ۱۱۰‌میلیون جمعیت و اقلیمی گرم‌تر از جمهوری اسلامی و تولید ۶۰ میلیارد دلار بیش از کشور ماست، البته منظور این نیست که اگر به مردم رفاه و آسایشی ارائه کردیم، بخواهیم پس بگیریم، اما باید دید جهان با ۳۲‌هزار مگاوات چه می‌کند؟
وی با اشاره به خاموشی تابستان ۱۴۰۰ از ۲۹ اردیبهشت تا ۳۱ شهریورماه و همچنین استمرار گرما در سال ۱۴۰۲ خاطر‌نشان کرد: تا سال ۱۴۰۲ بیش از ۲ میلیون کنتور جدید و مشترک به شبکه اضافه شد و از طرفی عدد مصرف بخش خانگی در سال ۱۴۰۰ (در بین اول خرداد تا ۱۵ مرداد در دوره گرم سال) حدود ۴۸ میلیارد‌کیلووات ساعت بوده است و اگر رشد تولید، گرما و جلوگیری از خاموشی و عدم‌تعمیر را در نظر بگیریم، با محاسبه ۵ درصد رشد مصرف عادی سالانه و خاموشی‌ها و گرما حداقل ۲۰ درصد به ۴۸ میلیارد کیلو‌وات‌ساعت اضافه می‌شود و این در حالی است که میزان مصرف از تابستان ۱۴۰۰ کاهش هم داشته و تابستان ۱۴۰۲ کل انرژی تأمین‌شده برای بخش خانگی ۴۶ میلیارد کیلو‌وات‌ساعت بوده است.
وی ادامه داد: در بخش صنعتی در سال ۱۴۰۰ انرژی تأمین شده ۳۶/۷ میلیارد کیلو‌وات‌ساعت و در تابستان ۱۴۰۲ میزان ۴۶/۱ میلیاردکیلووات‌ساعت بوده که حدود ۱۰ میلیاردکیلو‌وات‌ساعت و معادل ۲۶ درصد برق بیشتری به صنعت داده شده است و بخش خانگی ۴‌درصد کاهش مصرف به جای ۲۰‌درصد رشد مصرف داشته و مابه‌ازای این مقدار صرفه‌جویی، تمام ظرفیت‌های در اختیار صنعت قرار گرفته و برق بخش صنایع تأمین شده است.
وی با بیان اینکه در شورای عالی انرژی مصوب شد تبلیغات کولر‌های گازی در سراسر کشور به جز مناطق گرمسیری ممنوع شود، ادامه داد: این موضوع به زودی عملیاتی خواهد شد و رسانه‌های کشور باید در مورد مذمت و مشکلات استفاده از کولر‌های گازی در سراسر کشور و مناطق عادی و سردسیر از نظر عادی و طبی اطلاع‌رسانی گسترده کنند.
محرابیان به موضوع رمز ارز‌ها نیز اشاره کرد و گفت در تابستان ۱۴۰۱ اقدام خوبی انجام شد و در سال ۱۴۰۲ مغفول ماند، برای سال پیش رو موضوع رمز ارز‌ها را در دستور کار قرار می‌دهیم. جلوگیری از مصرف غیر‌مجاز برق در رمز ارز‌ها بسیار مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی از روشنایی معابر و تغییر روشنایی معابر از لامپ‌های پر‌مصرف به لامپ‌های فوق‌کم‌مصرف با افزایش نور خبر داد و افزود: برنامه‌ریزی شده است در مدت محدودی کل روشنایی کشور را در معابر عمومی شهری و غیر‌شهری با طراحی زیبای شهری تأمین کنیم، این در حالی است که در تابستان ۱۴۰۰ به خاطر نبود انرژی، لامپ‌های معابر را خاموش کردیم و این روش مناسبی نیست.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار