کد خبر: 1212472
تاریخ انتشار: ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۰:۲۰
تحقیقات نشان داده است که مغز ما دارای دو نوع انگیزه است. در نوع اول ما از سوی انگیزه‌های درونی در مسیر دستیابی به اهداف حرکت می‌کنیم و این مدل معمولاً در شرایطی اعمال می‌شود که پاداش نهایی از سوی خودمان حاصل می‌شود

جوان آنلاین: کانال تلگرامی «مهارت‌های مدیریت» نوشت: هر زمان که باید کار یا پروژه‌ای را انجام دهید، روبه‌روی کامپیوتر خود می‌نشینید؛ درست در همین لحظه است که ترجیح می‌دهید تا کار را به تعویق بیندازید. دو ساعت بعد متوجه می‌شوید که هنوز هیچ کاری را انجام نداده‌اید. چه چیزی باعث می‌شود که کار‌ها را به زمان دیگری موکول کنیم، در حالی که می‌دانیم باید هرچه سریع‌تر آن‌ها را انجام دهیم؟
تحقیقات نشان داده است که مغز ما دارای دو نوع انگیزه است. در نوع اول ما از سوی انگیزه‌های درونی در مسیر دستیابی به اهداف حرکت می‌کنیم و این مدل معمولاً در شرایطی اعمال می‌شود که پاداش نهایی از سوی خودمان حاصل می‌شود. در حالت دوم ما از سوی انگیزه‌های بیرونی هدایت می‌شویم که پاداش‌ها در این حالت از سوی افراد و شرایط دیگر ارائه می‌شود.
می‌توان تأثیر هر دو مدل را افزایش داد. انگیزه‌های درونی در درازمدت عملکرد بهتری دارند. اما انگیزه‌های بیرونی در برخی از موارد مفید واقع می‌شوند. برای مثال، تشویق‌کردن برای کاری که عمیقاً میلی به انجام دادن آن ندارید.
برای دستیابی به این مهم می‌توان از این پنج راهکار استفاده کرد تا انگیزه‌ها تقویت شوند و بهره‌وری ما نیز به مراتب افزایش یابد:
۱) به هدف بزرگ‌تر خود رجوع کنید: هر زمان که احساس می‌کنید انگیزه شما رو به کاهش است، به هدف بزرگ‌تری که شما را به انجام این کار‌ها وامی‌دارد، فکر کنید. تمرکزکردن روی هدف بزرگ‌تر، احساسی را در شما ایجاد می‌کند که گویی عضوی از یک کار با ارزش به شمار می‌روید. برای مثال، به این فکر کنید که کار شما می‌تواند در رفاه مشتریان تأثیرگذار باشد؛ به این فکر کنید که مجموعه همه کار‌هایی که در شرکت شما انجام می‌شود، بر زندگی بسیاری از افراد تأثیر می‌گذارد.
۲) بیش از اندازه فکر نکنید: زمانی که بیش از اندازه به موضوعی فکر می‌کنید، در واقع مشکلات بیشتری را پیش‌بینی کرده‌اید و در نتیجه، یک کار آسان را دشوارتر می‌کنید. اگر برای پروژه‌ای که در دست دارید، بیش از اندازه فکر کنید، فشار و استرس بیشتری را به خود وارد می‌کنید که در نهایت مانع انگیزه‌های شما می‌شود.
۳) عبور از محدودیت‌های روانی: هیچ چیز به اندازه محدودیت‌های روانی نمی‌تواند سد راه انگیزه شما باشد. این مسئله مانند چسبی است که مغز شما را مسدود کرده است. به نظر می‌رسد که پروسه خلاقانه شما مسدود شده و هیچ چیز برای آن کارساز نیست.
۴) با برداشت‌های منفی خود روبه‌رو شوید: زمانی که یک کار را شروع می‌کنید، بر احساسات خود نظارت کنید. آیا از مسئولیت‌هایی که به شما واگذار می‌شود، وحشت دارید؟ آیا فکر می‌کنید که کار دشواری خواهد بود؟ این طرز فکر، مانع انگیزه‌های شما خواهد شد. شما می‌توانید برداشت‌های منفی را تغییر دهید؛ دقیقاً همانطور که می‌توانید خاطرات بد را به فراموشی بسپارید. برای تضعیف برداشت‌های منفی به لذت‌بخش بودن آن کار فکر کنید.
۵) خاطرات خوب خود را تقویت کنید: یک روش دیگر برای افزایش انگیزه‌های طبیعی این است که به خاطرات خوب خود قدرت ببخشید. خاطراتی که به موفق شدن و دستیابی به چیز‌های مختلف مربوط می‌شوند. با انجام دادن این کار می‌توانید انگیزه‌های خود را تقویت کرده و آن‌ها را گسترش دهید. تلاش کنید که بار دیگر چنین تجربه‌ای را احساس کنید و آن را به واقعیت تبدیل کنید.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار