کد خبر: 1228181
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۵
توصیه رئیس عدلیه به قضات جدیدالورود 
ما در قوه قضائیه موظفیم به «حکم به حق»، «حکم به عدل و قسط» و «حکم به ما انزل الله». اگر غیر از این باشد، در ردیف کافران یا ظالمان هستیم و اگر منطبق با این باشد، در مرتبه عمل به کار خداوند و انبیا هستیم. در اینجا مرز خیلی دقیقی وجود دارد

جوان آنلاین: قاضی ما علاوه بر تسلط و اشراف به مبانی و اصول کار قضاوت و قوانین این حوزه، باید نسبت به سایر دانش‌ها و علومی که به نحوی از انحا مرتبط با حیطه کاری‌اش است، آشنایی و شناخت داشته باشد تا بتواند آرای متقن صادر کند. 
به گزارش مرکز رسانه قوه قضائیه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای طی سخنانی در مراسم تحلیف قضات جدیدالورود دستگاه قضایی، ضمن اشاره به جایگاه رفیع قضات در جامعه، اظهار کرد: گرانبهاترین و ارزشمندترین سرمایه ما در قوه قضائیه، قضات و کارکنان هستند. اگر خدای‌ناکرده به این سرمایه خدشه‌ای وارد شود، با تجویز و تجهیز بالاترین و بهترین ابزار و امکانات نیز تحقق کامل و جامع قضای اسلامی میسر نخواهد بود. 

 قاضی سرمایه قوه قضائیه است نباید خدشه‌ای به او وارد شود
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: ما در قوه قضائیه موظفیم به «حکم به حق»، «حکم به عدل و قسط» و «حکم به ما انزل الله». اگر غیر از این باشد، در ردیف کافران یا ظالمان هستیم و اگر منطبق با این باشد، در مرتبه عمل به کار خداوند و انبیا هستیم. در اینجا مرز خیلی دقیقی وجود دارد. فی‌المثل، قاضی ما باید حکم کند میان شاکی و مشتکی‌عنه، یعنی کسانی که نسبت به عملشان علم دارند، اما قاضی ما در مقام قضاوت نسبت به اعمال آن‌ها علم ندارد. اینجا کار آسان نیست، چه کنیم که در این منصب، از مجرای عدل خارج نشویم و به قسط حکم کنیم؟ گاهی نیز فرد شاکی یا تظلم‌خواه ممکن است فردی باشد که در جهات مختلف زندگی‌اش، اهل لغزش و مشکل است، آیا در اینجا ما حق داریم که مِن‌غیرِحق در خصوص او حکم کنیم؟ برای قضاوت در مدار حق و عدل و قسط و ماانزل‌الله، باید ابتدا به خودمان و نفس‌مان مسلط باشیم. اگر خدای‌ناکرده تابع هوی‌های نفسانی شدیم یا تحت نفوذ دیگران قرار گرفتیم، در آن‌صورت، برای ما که در منصب خطیر قضاوت هستیم، چالش‌های عدیده‌ای ایجاد می‌شود. 
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: ما در دستگاه قضایی و به‌طور ویژه در معاونت منابع انسانی دستگاه قضا، باید بستر‌های رشد و تعالی قضات در همه عرصه‌ها و ابعاد، اعم از ابعاد معنوی و مادی و علمی را فراهم آوریم و به گونه‌ای تمهید مقدمات کنیم که قاضی ما از آسیب‌هایی که ممکن است دامن‌گیر او شود، مصون بماند. 

 هر گام خطایی به سرعت باید جبران شود
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: بدون‌تردید دام‌های شیطان و شیطان‌صفتان و توطئه‌چینی افراد ظالم و جائر و متجاسر برای شخص عهده‌دار منصب قضاوت که هدفش اقامه قسط و عدل و احیای حق و استیفای حقوق مردم و مظلومان است، بیشتر و گسترده‌تر است. به همین جهت، خود شما که عهده‌دار منصب قضاوت خواهید شد، باید از جهات مختلف بسیار مراقبت و مواظبت کنید و اگر خدای‌ناکرده گامی را به خطا برداشتید، بلافاصله جبران مافات کنید و اجازه ندهید که در دره فروغلتید. ما نیز موظف و مکلف به صیانت و حفاظت از شما هستیم. صیانت و حفاظتی که با هدف جلوگیری از لغزش شما می‌باشد، نه مچ‌گیری. خود شما که عهده‌دار منصب قضاوت می‌شوید باید در حوزه امور صیانتی، ذکاوت و هوشیاری بالایی از خود نشان دهید. ممکن است در مکانی که دعوت می‌شوید یا امتیازی که از سوی فردی به شما تعلق می‌گیرد، دامی پهن باشد و فرد دعوت‌کننده یا امتیاز دهنده، نه در زمان حال، بلکه فی‌المثل دو الی سه سال بعد، به واسطه آن دعوت و آن امتیاز، از شما توقعی را داشته باشد. توجه کنید که اموری ممکن است برای دیگران مباح باشد، اما برای ما نه. در حوزه فعالیت در فضای مجازی نیز باید به شدت مراقبت کرد. 
رئیس عدلیه در ادامه اظهار داشت: معاونت منابع انسانی قوه قضائیه با همکاری سایر بخش‌های ذی‌صلاح در دستگاه قضا باید به‌گونه‌ای اتخاذ تدبیر و تمهید مقدمات کند که کرامت و عزت قاضی ما که گرانبهاترین سرمایه دستگاه قضایی است، تحت هیچ شرایطی مخدوش و ملکوک نشود. اگر ما در قوه قضائیه کرامت قاضی خود را حفظ نکنیم، چگونه توقع کنیم که دیگران از بیرون، این کرامت را پاس بدارند. قاضی‌القضات افزود: پس از صیانت از قاضی و تلاش برای حفظ کرامت او، تمام تمرکز ما باید معطوف بر این باشد که قاضی و کارمند ما کم‌ترین دغدغه را نسبت به پیشبرد امور زندگی خود نداشته باشد. در مرحله بعد باید متمرکز بر ارائه آموزش‌های به‌روز به قضات و کارکنان باشیم. بدون تردید قاضی ما علاوه بر تسلط و اشراف به مبانی و اصول کار قضاوت و قوانین این حوزه، باید نسبت به سایر دانش‌ها و علومی که به نحوی از انحا مرتبط با حیطه کاری‌اش است، آشنایی و شناخت داشته باشد تا بتواند آرای متقن صادر کند. شما نیز که عهده‌دار منصب قضاوت خواهید شد همت کنید و پیوسته بر سطح دانش و معلومات خود بیفزایید و مباحث و مقولاتی را که نمی‌دانید، سؤال کنید و از سؤال کردن نهراسید. 

 مشورت به استقلال قاضی خدشه وارد نمی‌کند
محسنی اژه‌ای در ادامه بیان داشت: قاضی نباید از مشورت کردن با صاحبنظران و اهل فن، اجتناب و احتراز داشته باشد. مشورت کردن منافاتی با استقلال قاضی ندارد، گاهی برداشت‌های متفاوتی از یک قانون یا مقرره وجود دارد، گاهی در تشخیص موضوع و تطبیق مصادیق اختلاف‌نظر وجود دارد، لذا یک قاضی به منظور رفع شبهات و برای صدور آرای متقن و نزدیک به حق باید مشورت کند و در نهایت تصمیم مقتضی را خود اتخاذ کند. قاضی علاوه بر علم، باید به حلم و بردباری نیز مجهز باشد و با سعه‌صدر با اصحاب پرونده و طرفین دعوی مواجه شود. این احتمال بسیار وجود دارد که فردی که در مقابل قاضی می‌ایستد، درصدد وارونه‌نمایی حقیقت و واقعیت باشد، در اینجا چنانچه قاضی، تعجیل داشته باشد و از سعه صدر بهره‌مند نباشد، آنگاه کشف حقیقت برای او دشوار می‌شود. 
رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: گاهی فردی در محضر دادگاه در مقابل قاضی می‌ایستد که از سواد حقوقی برخوردار نیست و وسع مالی برای گرفتن وکیل نیز ندارد، لذا نمی‌تواند مافی‌الضمیر و منظور و مطلب خود را به قاضی عرضه کند، در اینجا شاید لازم باشد که قاضی وقت بیشتری را به آن فرد اختصاص دهد، البته این یک اصل است که فرد نباید در دادگاه از چهارچوب موضوع پرونده خارج شود.

برچسب ها: قوه قضائیه ، عدالت ، قضات
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
Mohieddin
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۲/۲۰
0
0
جناب آقای محسنی اژه ایی ریاست محترم قوه قضائیه ، سلام علیکم ، مردما چشمانشان بلز باز است و قدرت تشخیصشان بالاست . جنابعالی قاضی عادل و یک شخصیت جهادی مومن هستید ، اما قوه قضائیه نیازمند استقلال است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار