روغن زیتون اساس رژیم غذایی مدیترانهای است و خواص فوقالعادهای دارد. این روغن سرشار از اسیدهای چرب غیراشباع مونو (70 تا 80 درصد) و آنتیاکسیدانیهای فنولیک است که نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی دارد.
محققان دانشگاه پورتو (پرتغال) روی روغن زیتون بکر مطالعاتی انجام دادند تا مشخص شود با گرم کردن این روغن چه اتفاقی میافتد.
این محققان بعد از بررسیهای مختلف به این نتیجه رسیدند که پولیفنول های موجود در این روغن قبل از رسیدن به دمای 200 درجه شروع به تجزیه شدن میکنند به دلیل اینکه نقطهی دود نسبتاً پایینی دارد. در واقع از دمای 190 درجهی سلسیوس، روغن زیتون خواص طبیعی خود را از دست میدهد. به همین دلیل محققان توصیه میکنند که از روغن زیتون بکر به عنوان چاشنی سالاد و غیره و از روغنهای دیگر که ارزان تر هم هستند برای پخت و پز استفاده شود. به عقیدهی این محققان میتوانید در پایان پخت و پز نه در ابتدای آن از این روغن استفاده کرد.
منبع: تبیان