کد خبر: 1188730
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۴
امیر خدادادهمدانی
علاوه بر رویکرد حاکمیتی، مردم هم با استفاده از ظرفیت‌های گوناگون، سهم خود را در توسعه وحدت مسلمین ادا می کنند.

اختصاصی جوان آنلاین، جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال بهینه سازی نقش خود برای حمایت از وحدت اسلامی در سراسر جهان اسلام است و تلاش می‌کند با تقویت همبستگی و توسعه مناسبات با مذاهب اسلامی، تهدیدات فراروی این مجموعه‌های اسلامی را کاهش دهد.
اهتمام جمهوری اسلامی بر این مبنا استوار است تا جاییکه حکومت شیعه در ایران ازموئلفه‌هایی همچون آرمان آزادی خواهی فلسطین، مقابله با تکفیری‌ها و چانه‌زنی سیاسی و نظامی برای ترک بیگانگان از منطقه با راهبرد اساسی گروه‌های مقاومت پیگیری می‌کند
این سلسله اقدامات می‌تواند برای کاهش اثربخشی تبلیغات دشمن در حوزه ایران‌هراسی و تبیین نقش و جایگاه ایران در جهان اسلامی باشد. در این میان، علاوه بر رویکرد حاکمیتی، مردم هم با استفاده از ظرفیت‌های گوناگون، سهم خود را در توسعه وحدت مسلمین ادامی کنند که برای نمونه می‌توان اردو‌های جهادی را طرح کرد که در این روند فعالیت ها، همراه با رفاقت با اقوام مختلف کشور و استان گوناگون است که ثمرات مادی و معنوی فراوانی خواهد داشت.
شاید نقل یک خاطره از طلبه جوانی که از ارکان گروه‌های جهادی است، خالی از لطف نباشد، تا جاییکه حجت‌الاسلام ابوالفضل محمودزاده در اظهاراتی تاکید دارد که «چند ماهی که در سرپل ذهاب کرمانشاه در کنار چادر‌های مردم زلزله زده در چادری مستقر بودیم، هم ما بعنوان نیرو‌های جهادی مهمان و هم مردم حادثه دیده بعنوان میزبان در خلال فعالیت‌ها کلی با هم گفتگو می‌کردیم و با زوایای مختلف دینی و مذهبی، فرهنگ‌ها و آداب و رسوم یکدیگه آشنا می‌شدیم. یا مثلا چند ماهی که در آق قلا بخاطر سیل مستقر بودیم، چقدر رفیق به رفقای ترکمن و اهل‌سنت ما اضافه شد. جالبه که بعد مدتی برای بچه‌های ما و مردم منطقه که باهاشون ارتباط بیشتری می‌گیریم این مسئله حل میشه که ما چقدر به هم نزدیکیم. مثلا روز‌های اول وقتی در نماز‌های هم شرکت می‌کنیم. بچه‌های تازه وارد که سن پایین‌تری دارند می‌پرسند مگر اونا هم نماز و قرآن می‌خوانند! دقیقا طرف مقابل هم همینطور؛ چند باری لابلای صحبت‌های دوستان جوان شنیدم که ما فکر می‌کردیم شیعه‌ها همشون به بزرگان ما فحش میدن و قمه می‌زنند و قرآن و نماز و مسائل دینیتون هم با ما فرق داره! تیم، گروه یا یک مجموعه‌ی جهادی که می‌خواد در مناطق مختلف فعالیت کنه باید حواسش رو جمع کنه که تنش ایجاد نکنه بلعکس به هر روش ممکن دل‌ها رو به هم نزدیک کنند. خدا رو شاهد می‌گیرم که تا امروز برخلاف همه اون چیز‌هایی که دشمنان داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران می‌گن، هیچ فعالیت و اقدامی رو با هدف تبلیغ تفکرات و مذهب خودم انجام ندادم و هر کاری که کردیم فقط بخاطر شادی دل محرومین کشورم و به تبعش رهبری عزیز و امام عصر و خود خدا بوده. خلاصه اردو‌های جهادی برای خودشون یک پا تقریب مذاهبی هستند که باید براشون برنامه داشت و قدرشون رو دونست.»
البته نباید از زمینه سازی علمی و فعالیت حوزه‌های علمیه هم در موضوع وحدت غفلت ورزید که تقویت توجه به فقه تقریب که مباحث پیرامون فقه ارتباطات بین المذاهب و...، در آن اهمیت زیادی دارد و حوزه اخلاق و حتی مباحث فلسفی تقریب نیز نمونه‌هایی است که حوزه باید در بخش‌های زیر ساختی و بنیادی در آن ورود یابد. اگر این مباحث در دستور کار حوزه قرار گیرد، اثرگذاری زیادی دارد.
سرانجام اینکه در سه عرصه حکومت، نخبگان و مردم، جبهه وحدت اسلامی را باید سرشار از جهادگران جوان دانست که با تمام توان در حال ایفای این وظیفه دینی و انسانی هستند.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر